Prævention

Prævention – Når du har født, skal du relativt hurtigt tage stilling til, hvilken præventionsform, du ønsker at anvende. Det er ikke til at vide, hvor tidligt efter fødslen din første ægløsning vil komme. Så snart første ægløsning har været der kan du blive gravid igen. Nogle kvinder får allerede deres menstruation et par måneder efter fødslen. Andre får ikke menstruation, før der er gået et halvt års tid.

Prævention til 8 ugers undersøgelsen

Indtil du har været til otte-ugers-undersøgelsen hos egen læge, skal I bruge kondom ved samleje. Ikke kun for at undgå at blive gravid hurtigt efter fødslen. Det er også for at undgå at få en infektion i underlivet den første tid efter fødslen.

Ved otte-ugers-undersøgelsen vil I tale om prævention. Hvis du allerede ved, at du ønsker at få en spiral, kan det være en god ide at tale med lægen om det inden. Så kan du eventuelt få den sat op til otte-ugers-undersøgelsen.

Spiral er en af de præventionsformer, som anbefales til kvinder, der har født, men der er selvfølgelig andre muligheder. Fx p-piller, kondom, pessar, p-ring og p-stav.

Opdateret den 9. april 2015