Trøske

Trøske er en infektion med svampen Candida albicans. Den ses ofte i mundhulen og i bleområdet hos spædbørn og på ammende kvinders brystvorter. I mundhulen ses trøske som hvide belægninger, på brystvorterne vil der ofte være en rødmen, og i bleområdet vil barnet ofte få røde plamager med eller uden blærer omkring endetarmsåbningen.

Trøske i munden

Trøske i munden kan være ubehageligt for barnet og påvirke barnets suttelyst. Ved at duppe hjørnet af en stofble i danskvand og efterfølgende vaske belægningen af, kan man komme den til livs.

Brystvorterne

Trøskeinfektion på brystvorterne gør det smertefuldt at amme. Hvis du har det på brystvorterne, har dit barn det med garanti i munden, og det er derfor vigtigt, at I begge bliver behandlet. Tal med din læge om muligheden for at få en svampedræbende gel til behandling.

Bleområdet

Infektionen i bleområdet er ubehageligt for dit barn og bør behandles, hvis ikke det er muligt at stoppe det med nogle få velkendte råd:
Forsøg først med at skifte ble hyppigt og lade barnets numse tørre godt, inden den igen får ble på. Hvis ikke det hjælper, anbefales svampedræbende gel til påsmørring.

Læs om amning her.

Opdateret den 16. januar 2018