Hindeløsning

Hindeløsning er en blid form for igangsættelse af fødslen. Selv om hindeløsning ikke betragtes som et invasivt indgreb, skal man nøje overveje den enkelte kvindes omstændigheder, inden man blander sig i kroppens naturlige modningsarbejde op til fødslen. Ved hindeløsning udløses hormonet prostaglandin i kroppen, som sætter skub i føderiet. Prostaglandin modner livmoderhalsen og stimulerer livmoderens sammentrækninger. Hindeløsning har ingen bivirkninger eller risiko for hverken mor eller barn.

I Moderliv Klinikken foretager vi kun hindeløsning på gravide, der har passeret deres terminsdato og hvor babyen ligger med hovedet nedad.

Hvordan foregår det?

En hindeløsning består af massage af livmodermunden og forsøg på at løsne fosterhinderne fra livmodervæggens nederste del. Jordemoderen udfører hindeløsning ved en vaginal undersøgelse, som foretages med fingrene inde i kvindens skede. Ved den vaginale undersøgelse mærkes efter livmoderhalsens- og livmodermundens længde, konsistens og placering. Med de oplysninger kan man vurdere om kroppens naturlige modningsproces har afkortet livmoderhalsen og åbnet livmodermunden tilstrækkeligt til, at hindeløsningen kan foretages.

Jordemoderen mærker helt inde på toppen af barnets hoved, når fosterhinderne omkring barnets hoved løsnes fra livmodervæggen.

Hindeløsningen kan være forbundet med ubehag, da livmoderhalsen ofte er øm og ligger langt tilbage i skeden. Man kan opleve mindre blødning efter indgrebet, hvilket er helt ufarligt. Efter en behandlingen skal man have ro, tryghed og hvile, så kroppen kan arbejde.

Der kan det første døgn efter en hindeløsning ske tre ting:

  • Kraftige plukkeveer, som stille og roligt tiltager i styrke, længde og hyppighed og bliver til regelmæssige veer.
  • Plukkeveer som går i sig selv igen.
  • Ingenting

Hvorfor få en hindeløsning?

Er hindeløsning for de utålmodige?
Både ja og nej. Hindeløsning er for dig, der venter på at fødslen skal gå i gang naturligt og som er nysgerrig på, om kroppen er ved at være moden og klar. En anden naturlig måde at modne kroppen til fødslen er ved hjælp af modningsakupunktur.

Læs mere om vores akupunkturydelser her.

Ønsker du en bestemt af Moderlivs jordemødre, så er du velkommen til at give os et kald på 88638838, så hjælper vi gerne med at booke din tid.

Pris: 500 kr.

Har du spørgsmål

Så skriv til os på kontakt@moderliv.dk eller ring på telefon: 88 63 88 38