Fødselsberetninger

For mange nybagte mødre og fædre fylder fødselsoplevelsen meget i bevidstheden i ugerne efter fødslen. De store følelser af lykke, nervøsitet, spænding, kærlighed og måske en smule angst, bearbejdes via fælles genfortælling og rekonstruktion. Fødselsoplevelsen kan være meget forskellig for manden på siden og for den fødende kvinde. De har helt fysisk oplevet fødslen forskelligt, de har betragtet hinanden undervejs og husker forskellige brudstykker med forskelligt fokus.

Det er vigtigt at tale om fødselsforløbet i barselsperioden og få lagt brikkerne sammen til en hel fødselsberetning, – det er en del af den psykiske helingsproces, som for nogen nybagte familier kræver mere end for andre.

I banken samler vi på rørende, virkelige, lykkelige, udfordrende, gribende og inspirerende fødselsberetninger. Vi vil også meget gerne høre om din fødsel. Hvis din rejse gennem bankens beretninger vækker tvivl, spørgsmål eller undren, – så tøv ikke med at søge svar i vores store leksikon eller send os en mail.

Læs fødselsberetningerne her. Rigtig god fornøjelse…


Foto: Bastian kom til verden som stjernekigger