Vitaminer og kosttilskud

Når du er gravid anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du sørger for at spise vitaminer for at sikre dig og dit kommende barn bedst muligt.

Moderliv anbefaler…

Vi ønsker kun det bedste for dig og din baby. Derfor opfordrer vi til at du som gravid følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

En nem og sikker måde at gøre det på er at tage graviditetsvitaminerne fra danske Zentabox.

Zentabox er en vitaminproducent, der sikrer din og dit barns sundhed med en unik sammensat vitaminpakke til gravide.

I pakken finder du Pregnant Multivitamin, Pregnant Iron Small eller Pregnant Iron Big og Nordic Omega 3.

 

Pregnant Multivitamin

Pregnant Multivitamin er et unikt designet tilskud til gravide. Du har et øget behov for mikronæringsstoffer og det har Zentabox taget højde for. Indholdet af vitaminer og mineraler i Pregnant Multivitamin er sammensat efter Sundhedsstyrelsens og de Nordiske Næringsstofanbefalinger og indeholder blandt andet 400 µg folsyre og 10 µg D-vitamin.

Pregnant Iron

Pregnant Iron Small/Big er et skånsomt jerntilskud til gravide. Den jernkilde der anvendes i Pregnant Iron er valgt for sin gode egenskaber. Den er let optagelig og skånsom mod maven. Hvis du har en sundhedsprofil hos Zentabox foretager de automatisk en opjustering af jernmængden efter uge 10 fra Pregnant Iron Small til Pregnant Iron Big for at tilpasse boxens indhold til dine behov.

Nordic Omega 3

Nordic Omega 3 er en kilde til de to livsvigtige fedtsyrer EPA og DHA, som din krop har brug for, for at fungere optimalt. Zentabox indeholder Nordic Omega 3 fordi DHA bidrager til normal udvikling af hjernen hos fostre og spædbørn der ammes.

Moderliv samarbejder med Zentabox og i klinikken kan du se Zentabox produkterne og få råd og vejledning.

Besøg også Zentabox.dk hvor du kan oprette din egen sundhedsprofil og på den måde sikre dig en vitaminpakke målrettet netop dine behov.

Hvis du opretter dig som abonnent så HUSK AT BRUGE KODEN  moderliv og få 10 % rabat på dine vitaminer og kosttilskud.

 

 

Sundhedsstyrelsens anbefalinger af vitaminer og kosttilskud for gravide

 

Multivitamin

Det anbefales, at du sørger for at spise en multivitaminpille dagligt tilegnet gravide for at sikre, at både du og dit barn er dækket godt ind.

Det er desuden også fornuftigt at sikre sig at pillen indeholder B-vitamin og magnesium, da det kan reducere den følelse af træthed som mange gravide vil opleve i løbet af graviditeten.

Med det rette tilskud gør du dit til at bevare overskud og energi graviditeten igennem.

 

Folsyre

Du anbefales at spise 400 mikrogram folsyre dagligt fra det øjeblik hvor graviditeten planlægges.

Folsyre er et B-vitamin, og ved indtagelse i starten af graviditeten er du med til at nedsætte risikoen for, at dit barn bliver født med en neuralrørsdeffekt (rygmarvsbrok).

 

D-vitamin og jod

Sørg for at spise 10 mikrogram D-vitamin dagligt.

D-vitamin gør det nemmere for din krop at optage den kalk, som dit barn skal bruge for at få sunde tænder og knogler.

Hvis du lider af D-vitamin mangel, vil dit barn også blive født med D-vitamin mangel.

Jodtilskud anbefales også da de bidrager positivt til fosterets vækst.

 

Jern

Fra 10. uge i din graviditet anbefales du at spise jern dagligt. Jern er med til danne røde blodlegemer, hvilket er vigtigt, da du i forbindelse med fødslen vil miste en mindre eller større mængde blod. Jernkoncentrationen i blodet er ligeledes vigtig for transporten af ilt i dine blodbaner.

 

Kalk

Hvis ikke du drikker en halv liter mælk eller indtager svarende til en halv liter af et andet mejeriprodukt dagligt, anbefales du at spise kalktabletter.