DIY – sengerand

At lave sin egen sengerand til tremmeseng eller vugge er et overskueligt projekt, som ikke kræver de store syfærdigheder. Fordelene er, at du kan tilpasse størrelsen til netop din vugge eller seng, og så har du 100% kunstnerisk frihed, hvad angår design. Du kan roligt gå i krig, fordi vi har lavet en overskuelig vejledning til dig

Du skal bruge:

Skumgummi

Skumhuset har de bedste skummaterialer i alle verdens størrelser og faconer. Her kan du få lige præcis den størrelse sengerand eller madras du har brug for. Skumhuset leverer alt i skum til børneværelset – både standardmål til designklassikere som Juno og Stokke, samt specialopgaver udfra dine mål og ønsker. Alt skummateriale til børnemøbler og madrasser er Oeko -Tex certificeret og kvalitet til fornuftige priser.
Skumhuset fører to standardstørrelser af sengerand til almindelig tremmeseng i 30kg polyetherskum:

 • 360x30x3 cm til 168,00 uden betræk
 • 360x30x5 cm til 220,00 uden betræk.

Stof

Her er det jo at din fantasi og kreativitet får frit spil. Vi har valgt at lave en klassisk sengerand med to forskellige stoffer og en kant af pipingbånd. Siden som vender ind mod barnet bliver med mønstret stof, mens sengerandens side mod tremmerne bliver med ensfarvet stof i en afdæmpet farve. I overgangen mellem mønstret og ensfarvet stof sættes en kant af pipingbånd.

Vi bruger materialer af 100% bomuld fra STOF & STIL

Vi har brugt:

 • 1,3 m mønstret bomuldsstof, 105 cm bred
 • 1,3 m bomuldslærred, 140 cm bred
 • 4 m pipingbånd
 • Sytråd

Trin for trin syvejledning

 1. Vask stoffet inden brug
 2. Klip det ensfarvede stof ud i baner af 42 cm i højden og sy dem sammen til en lang bane ca. 375 cm
 3. Klip det mønstrede stof ud i baner af 32 cm i højden og sy dem sammen til en lang bane på 375 cm.
 4. Sy de to baner sammen ret mod ret (sømrum 1 cm) med pipingbånd i den ene side, mellem de to lag. Du har nu et langt rør, som er åbent i begge ender.
 5. Betræk skumgummien – kræver lidt snilde og tålmodighed;-). Træk en tynd plastpose over den ene ende af skumgummiranden, så glider stoffet nemt på det første stykke og du kan fjerne posen til sidst.
 6. Luk enderne med håndsyning.