Follikelscanning

Hvis du har et ønske om at blive gravid eller måske allerede er i fertilitetsbehandling og det ikke er lykkedes endnu, kan en follikelscanning hjælpe dig med at finde det mest optimale tidspunkt for befrugtning.

Ved follikelscanning af æggestokkene, undersøger vi om der er et æg på vej. Vi undersøger din livmoder, slimhinde og folliklens(ægblærens) præcise størrelse. En follikel på minimum 17 mm i diameter, har et modent æg indeni. Med den viden kan vi bedømme, hvornår timingen for samleje, eller insemination, vil være mest optimal.

En follikelscanning kan også foretages i forbindelse med IVF behandling, (reagensglasbehandling) , ægdonation i udlandet, PGD, eller andre former for behandling, hvor det er afgørende at se udviklingen af follikler og slimhindens tykkelse.

Efter scannigen kan man fortsætte med at teste for ægløsning med hjemmetests, indtil den er positiv. Hvis man er i fertilitetsbehandling kan man med fordel få en injektion med en ægløsningstrigger, der sikrer ægløsning inden for ca 36 timer. Du kan altid spørge jordemoderen til råds i forhold til din individuelle stiuation.

Scanningen foretages vaginalt.

 

Pris: 500 kr.

Har du spørgsmål

Så skriv til os på kontakt@moderliv.dk eller ring på telefon: 88 63 88 38