Insemination

30 minutter

Hos Moderliv inseminerer vi i naturlig cyklus og sikrer os at timingen er optimal enten ved hjælp af ægløsningstests eller ved at følge dig med ultralydsscanninger, så vi ved, at du bliver insemineret på det tidspunkt i din cyklus, hvor chancen for graviditet er størst. Vi vil i nogle situationer anbefale ægløsningstrigger, men som udgangspunkt ikke hormonstimulation.

Når du vælger at starte et fertilitetsforløb hos Moderliv, så starter vi altid med vores Indledende fertilitetsundersøgelse. Har du ikke allerede booket denne samtale, kan du gøre det her på siden.

Dit forløb:

  • Ring til klinikken på din første menstruationsdag (første cyklusdag). Vores receptionist vil der hjælpe dig med at booke tid til en vaginal ultralydsscanning på din cyklusdag 2-3.
  • På scanningsdagen vil din slimhinde blive målt og vi vil sikre os, at der er gunstige forhold for insemination i denne cyklus.
  • Hvis alt ser fint ud vil du enten blive bedt om at tage ægløsningstest hjemme fra 10. dagen eller komme til endnu en ultralydsscanning for at få målt dine ægblærer. Nogle gange skal der flere ultralydsscanninger til, før vi kan fastsætte dagen for inseminationen.
  • Hvis vi har anbefalet en ægløsningstrigger, vil du blive bedt om at hente den på apoteket, så du kan tage den forud for inseminationen, så dine æg kan færdigmodnes og løsnes.
  • Om morgenen på dagen for inseminationen skal sæden afleveres i klinikken.
  • Inseminationen: donorsæden føres gennem livmoderhalsen op i livmoderhulen via et tyndt kateter. Selve inseminationen tager ikke længe, men vi anbefaler at du bliver liggende lidt og hviler for at give dig selv og din krop de bedste betingelser for graviditet.
  • 15 dage efter inseminationen kan du teste for graviditet. Hvis din menstruation kommer inden ringer du igen til klinikken på din første blødningsdag, så vi kan booke tid til en ultralydsscanning.
  • Er du blevet gravid, så skal du alligevel ringe til klinikken, så vi kan booke tid til din første graviditetsscanning.

Pris: 3.200 kr.

Har du spørgsmål

Så skriv til os på kontakt@moderliv.dk eller ring på telefon: 88 63 88 38