EMS træning

EMS står for Elektrisk Muskel Stimulation og er et træningsredskab, der kan bruges i fysioterapeutisk træningsterapi såvel som i personlig træning. Du kan læse mere om EMS her.

 

Behandlinger

Nedenfor kan du se vores forskellige tilbud indenfor EMS træning. Der trænes altid med en personlig EMS træner, som er uddannet fysioterapeut med speciale i gravide og barslende kvinder.

EMS – Kejsersnit

Kejsersnit efterlader arvæv i flere af kroppens lag. Arvævet skrumper under ophealing og strammer til omkring indholdet i bughulen. Dette kan besværliggøre, ikke kun bevægeligheden mellem organerne, men også resultere i smerte og ubehag, der hæmmer ens daglige funktion og bevægelighed. Strømmen tvinger blodcirkulation ind i det påvirkede område. Rent kosmetisk bliver arvævet pænere og det omkringliggende væv mere smidigt.

Introduktion til EMS
4 x personlig træning

EMS – Delte mavemuskler

Hos op til 60 % af alle kvinder, samler de delte mavemuskler sig ikke igen af sig selv. Når mavemusklerne er delte, går det ud over ryggens (og bækkenets) stabilitet. Jo større rectus diastase er, jo større problematikkerne. Heraf kan nævnes: Inkontinens, ryg-og lændesmerter, fordøjelsesproblemer og udbulet mave, der ikke kan trænes/spises væk. Mavemusklernes funktion er at støtte ryg og indre organer, samt at skabe bevægelse i rygsøjlen. 

Strømmen hjælper med at genopbygge de lige mavemuskler, samt bindevævet, ved at aktivere transversus – den dybe stabiliserende rygmuskel, der sidder omkring vores ryg, bækken og bækkenbund som et ’tøndebånd’. Det er en mild og effektiv træningsform, hvor ’tøndebåndet’ stimuleres til at stramme, uden risiko for at hive i eller skade vævet undervejs. 

Introduktion EMS
4 x personlig træning

EMS – Bækkenbund

Ved en fødsel sker der flere små fibersprængninger i bækkenbunden, dvs små. forstrækninger i den dybe muskulatur. Når en muskel bliver forstrukket bliver dens evne til at give feedback til hjernen nedsat. Det er bl.a. derfor mange kvinder oplever at det er svært at aktivere/ mærke bækkenbunden lang tid efter fødslen.  

Musklerne mister typisk også fornemmelsen af hvornår de hhv., skal spænde og hvornår de skal slappe af. Det resulterer for mange i en overspændt bækkenbund, der bl.a. kan give problemer med at holde på vandet og/ eller smerte/ubehag ved samleje.

Strømmen imiterer disse signaler og ved at aktivere den dybe rygmuskulatur, hvis muskelfibre har forbindelse til dem i bækkenbunden. 

Introduktion EMS
4 x personlig træning

EMS – Fitness

Man kan i princippet træne med strøm når man føler sig klar til det. Dog anbefaler vi at man venter til efter 6-8 ugers undersøgelsen hos egen læge. Hvis du har fået kejsersnit, følges hospitalets retningslinjer for, hvornår der kan genoptages fysisk aktivitet samt om såret er healet, som det skal.

Introduktion EMS
4 x personlig træning

 

Pris: 3000 kr.

Har du spørgsmål

Så skriv til os på kontakt@moderliv.dk eller ring på telefon: 88 63 88 38